Δωρεάν Εξετάσεις Αγγλικών για την Πιστοποίηση TOEIC
25 Σεπτεμβρίου 2017
Συμβουλές για τις εξετάσεις του ECPE – Michigan Proficiency, Μέρος 2ο: Listening
19 Νοεμβρίου 2017

Συμβουλές για τις εξετάσεις του ECPE – Michigan Proficiency, Μέρος 1ο: Writing

Αν θέλεις πραγματικά να περάσεις τις εξετάσεις ECPE – MICHIGAN PROFICIENCY, η οργάνωση της δουλειάς σου είναι το σημαντικότερο μέρος της προετοιμασίας σου. Να μάθεις δηλαδή το πώς θα χρησιμοποιείς το χρόνο και την ενέργειά σου με αποτελεσματικότητα ,ώστε να επιτύχεις τον στόχο σου!
Ακολουθούν χρήσιμα tips και συμβουλές που θα σε φέρουν ένα βήμα πιο κοντά στην επιτυχία των εξετάσεων του ECPE.

Tο πιστοποιητικό ECPE (Proficiency) είναι ένα επίσημο αποδεικτικό γνώσης της Αγγλικής γλώσσας σε επίπεδο Γ2 όπως αυτό ορίζεται από το Κοινό Ευρωπαικό Πλαίσιο Αναφοράς για τις Γλώσσες (CEFR). Απονέμεται από το Πανεπιστήμιο του Michigan, ένα από τα κορυφαία Δημόσια Πανεπιστήμια των Ηνωμένων Πολιτειών στον τομέα της γλωσσικής έρευνας, με πολύχρονη εμπειρία στη δημιουργία και ανάπτυξη μεγάλης ποικιλίας εξετάσεων για την Αγγλική γλώσσα.
Eίναι επίσημα αναγνωρισμένο ως αποδεικτικό γλωσσομάθειας από το Ελληνικό κράτος και τον ιδιωτικό τομέα (π.χ. ιδιωτικές τράπεζες, ασφαλιστικές εταιρείες, αεροπορικές εταιρείες, ναυτιλιακές εταιρείες, ταξιδιωτικά γραφεία, κλπ.).

H δομή και το περιεχόμενο των εξετάσεων Proficiency Michigan ECPE, περιλαμβάνει τέσσερης τομείς εξέτασης:

1. Παραγωγή Γραπτού Λόγου (Writing),

2. Κατανόηση ακουστικού κειμένου (listening),

3. Κατανόηση γραπτού λόγου – Κείμενο με Κενά – Λεξιλόγιο – Γραμματική (GCVR) και

4. Παραγωγή Προφορικού Λόγου (Speaking).

Τα τρία πρώτα μέρη (Writing, Listening, και GCVR) αποτελούν τις γραπτές εξετάσεις και δίνονται την ίδια ημέρα με διάρκεια εξέτασεις περιπου 140 λεπτά . Το τέταρτο μέρος, η προφορική εξέταση (Speaking), πραγματοποιείται είτε την ημέρα των εξετάσεων είτε σε προγενέστερη ή μεταγενέστερη αυτών ημερομηνία με διάρκεια εξέτασεις περιπου 25-35 λεπτά.

 

Έκθεση (Writing) χρόνος 30 λεπτά.

Δίνονται 2 θέματα τύπου έκθεση ιδεών/δοκίμιο/γράμμα και ο υποψήφιος επιλέγει το ένα που θα πρέπει να αναπτύξει σε 250-300 λέξεις εντός 30 λεπτών. Τα θέματα αφορούν προσωπικές εμπειρίες ή απόψεις για κοινωνικά ζητήματα. Πρέπει να έχετε κατανοήσει το θέμα προκειμένου να μη βγείτε εκτός θέματος.

ECPE Writing

Παράδειγμα 1

Most city residents would like to have an efficient public transportation system and a good network of roads.
However, it is expensive to have both. Which do you think is more important: efficient public transport or good
roads that allow people to drive easily around the city? Give reasons to support your opinion.

Παράδειγμα 2

In some countries, workers are required by law to retire at a certain age. However, some people argue that workers should be allowed to work for as long as they want to. Do you think there should be a mandatory retirement age? Give reasons for your answer.

Μία καλή έκθεση για το ECPE πρέπει να περιλαμβάνει δύο η τρεις «καλές» ιδέες οι οποίες πρέπει να αναλυθούν σε αντίστοιχες παραγράφους στο κύριο μέρος της έκθεσης.Οι ιδέες αυτές πρέπει να επιλεγούν προσεκτικά και με τη σωστή σειρά στο αρχικό στάδιο του σχεδιασμού. Αναπτύξτε τις βασικές σας ιδέες.Σε αυτού του είδους τις εκθέσεις οπως είναι η έκθεση για το ECPE, υπάρχει πάντα ο κίνδυνος οι παράγραφοι να μην είναι τίποτα παραπάνω από μία λίστα επιχειρημάτων τα οποία δεν συνδέονται στενά με το θέμα.

Αντί να παραθέτετε πολλές ιδέες χωρίς να τις αναπτύξετε, είναι σαφώς προτιμότερο να επιλέξετε μία ή δύο ιδέες για κάθε παράγραφο και στη συνέχεια να τις αναπτύξετε, αναφέροντας – για παράδειγμα – τις συνέπειες, τις προϋποθέσεις ή τις δυσκολίες του να υλοποιηθεί η ιδέα.
Θυμηθείτε ότι έχετε στη διάθεσή σας μισή ώρα. Φροντίστε να σας μείνουν 2-5 λεπτά στο τέλος προκειμένου να ελέγξετε το γραπτό σας για τυχόν απροσεξίες ή παραλείψεις λόγω βιασύνης.Το όριο λέξεων υπάρχει για να τηρείται. Μία ουσιώδης απόκλιση από το όριο λέξεων (είτε προς τα πάνω είτε προς τα κάτω) τιμωρείται σε επίπεδο βαθμολογίας.

Άρα ανακεφαλαιώνοντας :

1. Αφιερώνουμε λίγα λεπτά επιλέγοντας το θέμα που έχουμε τις περισσότερες ιδέες και δημιουργούμε μια λίστα με ιδέες που αισθανόμαστε οτι μπορούμε να τις επεκτείνουμε καλύτερα παρουσιάζοντας μια ισορροπημένη άποψη.
2. Η προσεκτική ανάγνωση του θέματος είναι η μισή έκθεση. Βεβαιωθείτε πως έχετε κατανοήσει το θέμα και πως ότι γράφετε είναι σχετικό μ’ αυτό.
3. Είναι πολύ πιο βολικό να κάνουμε 4 παραγράφους και να δίνουμε έμφαση στις δυο μεσαίες, δηλαδή σε αυτές του κυρίως θέματος. Γράφουμε τουλάχιστον 280-300 λέξεις, συμπεριλαμβανομένων μια παράγραφο εισαγωγής, δύο για το κυρίως σώμα και μια για το συμπέρασμα.
4. Αναλύουμε και εξηγούμε την άποψη μας χρησιμοποιόντας παραδείγματα.
5. Συνοψίζουμε με ό,τι έχουμε ήδη δηλώσει στην παράγραφο 2 και 3 και δηλώνουμε σαφώς την άποψή μας χωρίς περαιτέρω λεπτομέρειες.
6. Χρησιμοποιούμε επίσημο λεξιλόγιο, όχι δηλαδή λεξιλόγιο που θα χρησιμοποιούσαμε στην καθημερινή μας επικοινωνία.
7. Δε χρησιμοποιούμε συντομογραφίες και σύντομους τύπους, π.χ. cannot και όχι can’t
8. Χρησιμοποιούμε περίπλοκη σύνταξη, π.χ. απρόσωπη σύνταξη, παθητική φωνή, αντιστροφή, εναντίωση, έμφαση. Δίνουν επίσημο τόνο και δείχνουν πως ξέρουμε να χειριζόμαστε την γλώσσα.
9. Χρησιμοποιούμε συνδετικές λέξεις και εκφράσεις, π.χ. to begin with, furthermore, moreover, as a result, all in all κλπ. Αυτά βοηθούν στην οργάνωση της έκθεσης αλλά και στην ομαλή συνέχεια και συνοχή της.
10. Γράφουμε σε blocked paragraghs, δηλαδή ξεκινάμε από την άκρη της σελίδας και αφήνουμε κενή γραμμή ανάμεσα στις παραγράφους. Έτσι οι παράγραφοι είναι ευδιάκριτα χωρισμένες και το κείμενό σας θα είναι ευανάγνωστο.
11. Φροντίζουμε να μας απομείνουν 2-5 λεπτα πριν τελειώσει ο χρόνος μας,για να ελένξουμε την γραμματική και το λεξιλόγιο μας και διορθώνουμε όπου χρειάζεται.
12. Αν ο χρόνος τελειώσει,ολοκληρώνουμε την πρόταση μας προσπαθόντας να γράψουμε μια καταληκτική πρόταση.
13. Το κλειδί για να φτάσουμε στο σημείο να γράφουμε καλές εκθέσεις εντός του προβλεπόμενου χρόνου είναι η σωστή καθοδήγηση και η εξάσκηση.

Πηγή: ekmathisi.edu.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *